סקירה שלישית/שנייה בקופה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

08/01/2024 | 12:02 | מאת: יובל

האם במידה ונעשה דיקור מי שפיר הכולל ציפ גנטי ואקסום, סקירה שלישית יכולה להועיל? או שבכל מקרה מטרתה רק לדעת האם יש צורך בבדיקות נוספות (שכבר נעשו בעצם)? והאם יש יתרון לסקירה מאוחרת (שנייה) פרטית לעומת סקירות בקופה?

הציפ והאקסום שללו בעיות כרומוזומליות ידועות. בסקירות המערכות בודקים מומים מבניים שעלולים להיות לא תקינים גם בנוכחות אקסום תקין. את השאלה לגבי הבדל בין סקירה פרטית לקופה עלייך לשאות את רופאך המטפל.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר