עצם ירך קטנה בשבועיים

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

27/12/2023 | 07:33 | מאת: ליבי

שלום פרופ׳ שלשום עברתי הערכת משקל והרופא רשם שיש פער קטן של בערך 10 ימים בעצם הירך משבוע ההריון הנוכחי (שבוע 33). אתמול הייתי אצל רופא פרטי והוא עשה לי אולטרסאונד דופלר צבע מקיף יותר ואמר שיש פער בגדילה של שבועיים ושצריך לעקוב ושלח אותי שוב להערכת משקל עוד שבועיים ובנוסף מצא קצת מי שפיר מעל לנורמה למרות שהרופא מהקופה רשם תקין ושלח להעמסת סוכר 100 למרות שה50 יצא תקין איך ייתכן שיש פער כזה בין 2 רופאים שונים. אני ממש בחרדות מעצם הירך וחוששת שזה מעיד על מומים גנטיים כמו גמדות או תסמונת דאון למרות שלפי הניפט הסיכוי נמוך מאוד לתסמונת דאון מה עושים??? בקושי מצליחה לישון בלילה

קודם כל יכול להיות פער בין רופאים ואפילו אצל אותו רופא בבדיקות שונות. זאת הערכת משקל ולא שקילה.... אכן צריך לבצע העמסת סוכר 100גר וללכת לייעוץ גנטי (בצעת דיקור מי שפיר?). אני מקווה שחוץ ממדידת העצמות עשו לך גם סקירה "שלישית" מקיפה

01/01/2024 | 10:22 | מאת: ליבי

עשיתי אתמוצ העמסה של 100 שיצאה תקינה. דיקור מי שפיר לא עשיתי למרות גילי (בת 39) אלא עשיתי ניפט כי באותם שבועות היה לי נמק בשרירן שגרם לכאבים חזקים מאוד והרופאים המליצו לא לעשות בדיקה פולשנית בזמן כאבים. אז בהנחה והסוכר תקין, ההמלצה היא לסקירה שלישית? מה בודקים שם? הבנתי שרק את המוח ?

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר