קיסרי אלקטיבי בדילמה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

26/12/2023 | 12:04 | מאת: נגה

היי פרופ' הריון ראשון יקר בגיל לא צעיר לאחר טיפולים שכשלו.בחודשים הראשונים היו דימומים עקב שליית פתח שעלתה טפו טפו. יש לי גם שרירן שלא נמצא במיקום בעייתי. מספר רופאים ממליצים על קיסרי אלקטיבי ואחרים אומרים שכל עוד העובר במנח ראש ללדת טבעי. אני בשבוע 33 ומתלבטת מאוד כי מצד אחד הבנתי שיש סיכונים בלידה נרתיקית אבל מצד שני יש גם סיבוכים בקיסרי וצריך לחשוב על עלות מול תועלת במידה ומחליטה על קיסרי אלקטיבי מה הסיכונים. בעיקר בלחץ במידה וארצה להרות בשנית כי אני לא צעירה (מתקרבת ל-40) ובכלל שמעתי שבגיל מאוחר ממליצים על קיסרי במיוחד בהריון ראשון כי יש יותר סיבוכים בלידה וגינלית מה אומרים המחקרים? תודה

הי יקירה. זה לא הפורום הנכון. אני עוסק ומייעץ בסקירות מערכות ודיקורי מי שפיר. בהצלחה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר