דינמיקה צווארית וחרדות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

02/12/2023 | 03:49 | מאת: נועה

שלום פרופ׳ שבוע 29 פלוס 6. לאחר שנבדקתי עקב כאבי מחזור ומצאו צירים מוקדמים במוניטור נשלחתי למיון שם עשו שוב מוניטור והרופא בדק גם באולטרסאונד וגינלי לבדוק אורך צוואר שיצא 34 אבל אמר לי להתכווץ כדי לבדוק האם במאמץ האורך מתקצר וראה שהתקצר ל29 ולאחר מכן ששוב הופיעו צירים החליטו לאשפז אותי. בנוסף לכך אמר שחייב לבדוק לי פתיחה בגלל שראה דינמיקה צווארית. הוא הכניס אצבע ממש עמוק וצרחתי מרוב כאבים ועד עכשיו כואב לי רק שלא יודעת אם זה בגלל הצירים או בגלל הבדיקה מספר שאלות… 1. האם הוא היה צריך לבדוק עם אצבע עקב ממצא של דינמיקה צווארית? האם זה היה נחוץ? טוען שהיה חייב לדעת אם יש לי פתיחה והאם הבדיקה הידנית יכולה לגרום חלילה לנזק?? אני ממש מפחדת כי בשבוע 13 היה לי שליית פתח למרות שעכשיו אין ועדיין בדק אותי מתמחה ולא שאני מזלזלת אבל הוא לא התייעץ עם רופא בכיר 2. בינתיים באשפוז עברתי שוב מוניטור ושוב ראו צירים מוקדמים ורק מחר רופא יראה אותי. מה עושים בהמשך? עירוי נוזלים? זריקת צלסטון? כדור לעצירת צירים? 3. האם נותנים כדור להפסקת צירים רק במקביל למתן הזריקה להבשלת הראות?? תודה על המענה אני מאוד מאוד בלחץ..הריון ראשון

זה גם לא הפורום הנכון וגם את השאלות מציע שתפני לרופא המחלקה. תבקשי לדבר עם אחות המחלקה ו/או עם רופא שיענו לשאלותיך.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר