סקר ביוכימי שליש ראשון- הFree bHCG גבוה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

21/11/2023 | 23:06 | מאת: א

שלום, אני בת 35, ביצעתי שקיפות וסקר ולהלן התוצאות: סיכון סטטיסטי לתסמונת דאון לפי שקיפות וסקר: 1:530, Papp a- 3569.7mU/L , 1.42 MoM Free bhcg- 176mU/L , 4.53MoM Nt- 1.2mU/L , 1.08MoM צוין שערך הFree bHCG גבוה. אני בכל מקרה מתכננת לעשות מי שפיר. שאלתי היא - מלבד סיכון לתסמונת דאון האם ערכי בטא גבוהים יכולים להעיד על בעיות נוספות? במידה וכן אשמח לדעת אילו סיבוכים והאם ניתן לאתרם במי שפיר. תודה רבה.

ערכי HCG גבוהים עלולים להעלות הסיכון לבעייה כרומוזומלית אך לרוב במידה והסקירה המוקדמת תקינה אין סיבה לחשש עקב ערך הגבוה הזה. חשוב לראות את הערך של HCG בחלבון העוברי של שבוע 16-18. אם גם שם גבוה עלייך להיות במעקב אחר גדילת העובר וערכי לחץ דם שלך. אם תקין אין ממה לחשוש

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר