האם יש סיבה לדאגה?..

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

15/10/2023 | 20:48 | מאת: אביה

שבוע 34+3, חלבון עוברי afp 2.37 סיכון לתסמונת דאון וטריזומיה 18 1:100000. הרחבה של אגני כליות ,ביקורת אחרונה בשבוע 31+5 שמאל 9.3 , ימין 6.8. מכיון שהעובר גדול בהערכות המשקל (בשבוע 32 הערכה היתה 2.300)והיקף ראש ובטן גדולים ב3 שבועות ביקשו לבצע בדיקות סוכר יומיות-בצום נע בין 95-100 ומאחרי ארוחת הבוקר אני מצליחה לאזן את הסוכר לכל היום. בסקירות חדרי מח תקינים.הרופא הפנה אותי למרפאת סוכרת הריון. אני קצת דואגת שמשהו לא בסדר - כל מה שציינתי כאן יכול להעיד על משהו? יתכן שירצו ליילד אותי קודם התאריך המשוער?

התשובה נחלקת לשניים. לגבי הרחבת אגני כליות את צריכה ייעוץ גנטי. לגבי הצינוק הגדול וערכי הסוכר צריכה להפנות השאלה לפורום הריון בסיכון

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר