פענוח בדיקת חלבון עוברי שבוע 13+

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

02/10/2023 | 20:15 | מאת: פיענוח בדיקת חלבון עוברי

שלום ד"ר אני בת 40 וחודש ובהיריון לאחר טיפולי IVF . קיבלתי תוצאות של בדיקת חלבון עוברי ואני מודאגת . מה אומרים הנתונים הבאים : PAPP-A : 1.49 HCGb - 7.20 NT- 0.85 סיכון סטטיסטי לפי גילי + שילוב בדיקות בגין תסמונת דאון 1:150 טריזומיה 18 1-10000 אני ממש מודאגת מרמת ה HCGb, האם יכול להיות שזה גבוה בגלל טיפולי ההורמונים שעברתי ? ממש אודה לעזרה

אכן ה-hcg גבוה אבל מה שיותר חשוב זאת הסקירה המוקדמת. אם היא תקינה יש יותר סיכוי לעובר תקין. ככ מבוצע hcg פעם נוספת בחלבון העוברי בשבוע 17. אם שם הוא תקין את יכולה להיות עוד יותר רגועה. כמובן שבגלל הגיל הייתי ממליץ לבצע גם דיקור מי שפיר. אם את צריכה עזרה בסקירה / דיקור יכולה להעזר ב מזכירתי 0545448999

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר