חרדות קשות בהריון והשלכות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

29/09/2023 | 10:40 | מאת: לימור

היי פרופ׳ הריון ראשון יקר. מאז ההריון מפלס החרדות הרקיע שחקים. בבוקר עוד יכולה איכשהו לשלוט על זה אבל בלילה מתעוררת מזיעה כמעט כל לילה, עם התקפי חרדה קשים ותחושת מועקה בחזה. מרגישה שאני במאבק תמידי עם עצמי ואין לי שליטה. בהתחלה זה קרה פעם ב אבל היום זה ממש בשגרה וקורה כמעט כל לילה. השינה שלי טרופה ואני מתעוררת עייפה וחלשה עם סחרחורות. היום הסחרחורות ממש החמירו. בינתיים קבעתי תור לפסיכיאטר אבל רוצה לדעת לפי מחקרים מה ההשלכות של זה על ההריון במידה ולא מדובר במאורע נקודתי. אני בשבוע 20. האם חלילה יכול לגרום להפלה? הפסקת דופק? היפרדות שליה? לידה מוקדמת? האם המתח עובר לעובר? איך זה משפיע עליו? לצערי זה לא בשליטתי תודה

אכן לפי החרדה הקיצונית בה את נתונה את צריכה להגיע לפסיכיאטר שיוכל לעזור לך. גם אם היית בשבוע 7-8 כנראה שהייתי עונה לך שמרבית הסיכויים שזה לא יפגע בהריון על אחת כמה וכמה כשאת כבר בשבוע 20. מרבית הסיכומים מאחורייך ועם טיפול פסיכולוגי / תרופתי טוב אני מאמין שתעברי ההריון בשלום.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר