השפעת שרירן על ההריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

12/09/2023 | 11:48 | מאת: מיכל

היי פרופ׳ אני בהריון יקר ובסיכון ולא צעירה. שבוע 18 ומאז השרירן גדל וכרגע על 6.5 סמ. רציתי להבין מעבר לכאבים שאני מרגישה, מה הן השלכות השרירן על ההריון? אני ממש מפחדת. כרגע בשמירה ורוב הזמן נחה. קניתי גם us ביתי אבל יש הגבלה על מספר הבדיקות. האם על כל כאב ללכת להיבדק אצל הרופא? אין ניתן להבדיל מתי זה חשוב ומתי לא? אני בחרדות ממש ואשמח להבין אין להתנהל וכל כמה זמן לעשות בדיקות us?

צריך לראות את מיקום השרירן ואת קצב הגדילה. לא ניתן לענות על השאלות הללו בלי לראות השרירן והעובר. לכן צריכה לפנות לרופאך המטפל ו/או בעת הסקירה המאוחרת לשאול את הרופא המבצע. לא על כל כאב צריך לפנות למיון אבל כאמור התייעצי בעת הסקירה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר