ריבוי בדיקות us בהריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

09/09/2023 | 21:05 | מאת: דנה

היי ד״ר אני בשבוע 18 ושבוע שלם נבדקתי המון בעקבות כאבי תופת מהשרירן שגדל על שלפוחית השתן. הייתי במיון נשים בה עשו לי us בטני ואמרו שאם הכאב יתחזק, לגשת למיון. בלילה הכאב התחזק וניגשתי לבית חולים שם נבדקתי בus בטני, us וגינלי וספקולום. לאחר מספר ימים שוב התעוררתי לפנות בוקר מכאבים וניגשתי לקופה והרופא הריון בסיכון אמר שצריך שוב לבדוק ועשה לי us וגינלי. היום בשבת עשיתי בדיקת שתן ביתית והתגלה דלקת בשתן. שוב ניגשתי למיון ועשו לי us בטני ובדיקת שתן שבה הסטיק הראה לויקוציטים וניטריטים בשתן. נאמר שעלי לקחת זינט. לצערי ולא באשמתי נקלעתי למצב של ריבוי בדיקות us בגלל כאבי תופת. השאלה שלי היא האם יש חלילה נזק מריבוי בדיקות לשם הצדקה? כלומר האם התועלת באבחנות במצבי שרירן עולה על הסיכון שבבדיקות. ?

ריבוי בדיקות לא גורם נזק. נזק יכול להיגרם אם אשה מגיעה עם כאבי בטן ולא בודקים…

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר