הרחבת אגני כליה בעובר זכר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

09/07/2023 | 11:21 | מאת: אוש

שלום פרופסור, בסקירת מערכות מאוחרת בשבוע 23 נמצא אגני כליה מורחבים לעובר אחת הייתה 8.5 והשניה 5.5. אלו הממצאים היחידים שהיו בעובר. יש כמות מים תקינה, אין הרחבה של אורטרים, כליות במרקם תקין, פי טבעת תקין, שלפוחית תקינה ואף נצפה גם שתן במהלך הסקירה. הייתי ביעוץ עם נפרולגית ביחד עם רופאת נשים במרפאת אולטרסאונד שם היא הציגה בפנינו שיש הידרונפרוזיס דוצ קל. שהיא צופה שהוא יגיע להיות עד בינוני היום , בשבוע 26 עשיתי שוב אולטרסאונד, הטכנאית שמדדה ראתה שיש עליה קצת ברוחב שלהן האחת לכמעט 10 השניה ל8 אמרו לנו שתהיה גם גדילה ככל שהעובר יגדל. אני טראומתית כי הריון קודם הסתיים בהפסקת הריון מאוחרת ולידה שקטה בשבוע 22 שאלתי כאן, האם יש מקום לחשוש או שמא הנושא בר טיפול ? תודה רבה

אכן הרחבת אגני כליות. קבלת כבר ייעוץ מנפרולוגיה ילדים כך שאין לי כל כך מה להוסיף. לא מאמין שיגיע לכדי החלטה להפסקת הריון. האם בצעת דיקור מי שפיר? מציע להגיע לסקירה שלישית שם אנחנו מתרכזים בסקירת המח וכמובן נבדוק גם את הכליות. בהצלחה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר