סקירה מכוונת מוח - אי סדירות בחדר הלטרלי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

20/06/2023 | 22:02 | מאת: נועם

שלום דוקטור, אני בהריון בשבוע 25. לפני כמה ימים הגענו לסקירה מכוונת מוח, בעקבות סקירה שנייה שבה התגלה cpc דו צדדי. בסקירה המכוונת עדיין הדגימו cpc. בסקירה התגלה ממצא נוסף: ״חדר לטראלי ימני עם אזור קטן של אפנדמיה אירגולרית ללא גבשושיות באזור או בסביבתו. כדי הדם נראים תקינים ולא מתעורר חשד לקיום דימום מסביב לחדרים״. שאר סקירת המערכות והמוח הייתה תקינה. רצינו לדעת האם אי הסדירות יכולה להסתדר? האם בהנחה שבדיקת האקסום תצא תקינה והמוח ממשיך להתפתח כמו שצריך, יש לנו מה לדאוג מעניין אי הסדירות? תודה רבה

ה- CPC פחות מטריד. אי הסדירות קצת יותר מחייבת מעקב ובירור. פרט לאקסום יש צורך בסקירה חוזרת בשבוע 30 ואף בביצוע MRI למח סביב שבוע 32 ואז נהיה יותר חכמים.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר