שלושה סמנים רכים בסקירה מאוחרת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

27/04/2023 | 10:36 | מאת: אנונימית

היי, בת 24 הריון ראשון. עשיתי לפני ההריון בדיקות סקר גנטיות שיצאו תקינות, אין עבר של מחלות במשפחה. לאחר ביצוע של שקיפות עורפית וחלבון עוברי, תוצאות בדיקת סקר משולב תקינות ולפיהן - סיכון לתסמונת דאון לפי גיל ובדיקות 1:63,000 וסיכון לטריזומיה 18 הוא 1:100,000. סקירת מערכות מוקדמת היתה תקינה. היום עשיתי סקירת מערכות מאוחרת ונמצאו 3 סמנים רכים - CPC בחדר לטרלי ימני, מוקד אקוגני בחדר ימין ונעמי אקוגני. אציין שהרופאה אמרה שהבדיקה לא ברורה ב100% והיא לא ראתה כמו שצריך את הלב כי העוברית היתה מקופלת והסתירה לה. עד כמה צריך לחשוש מזה? האם סביר שלמרות 3 סמנים רכים לא תהיה לבסוף בעיה? מה ההמלצה? נורא מפחדת ולחוצה ולא רוצה לעשות דיקור מי שפיר…

27/04/2023 | 10:36 | מאת: אנונימית

שכחתי לציין - שבוע 22+2

27/04/2023 | 10:38 | מאת: אנונימית

*ומעי אקוגני

שלושת הסמנים אינם מדאיגים מאד אבל מה שצריך ל"להדאיג" זה יותר אי הדגמת הלב. אם הלב תקין לסמנים יש הרבה פחות משמעות. בכל מקרה צריך לבצע סקירה טובה שתכלול את הלב וייעוץ גנטי כולל דיקור מי שפיר

08/05/2023 | 13:20 | מאת: אנונימית

תודה על המענה! בהמשך לתוצאה הזו עשיתי בדיקת אקו לב אצל קרדיולוג שראה את הלב ואמר שהכל מצוין. הוא לא ראה מוקד אקוגני. בנוסף, הייתי גם בבדיקת מעקב אצל רופאת המשפחה שביצעה אולטרסאונד ואמרה שהיא רואה CPC אבל לא רואה מעי אקוגני (בניגוד למה שראתה הרופאה בסקירה המאוחרת). האם יש בדברים הללו כדי להפחית את הדאגה?

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר