סקירת מ. ובדיקה מכוונת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

31/01/2023 | 15:25 | מאת: מרים

שלום, בת 24, הריון שני. בסקירת מערכות מאוחרת שבוצעה בשבוע 21 להריון (ע"פ הסקירה: גיל הריון 22+4), נראו חדרי המוח ימני 8 מ"מ שמאלי 7.6 מ"מ. הופנינו לבדיקה מכוונת למעקב בשל גודל חדרי המוח. כעבור 3 שבועות, שבוע 24 להריון (ע"פ הבדיקה: גיל הריון 25+2), גודל חדרי המוח ימני 7.7 מ"מ, שמאלי 7.8 מ"מ. כמו כן csp 2.5 מ"מ. הופנינו לייעוץ אצל מומחה נוסף על מנת לשלול SOD. וכן המשך מעקב על חדרי המוח. אנחנו חוששים ולחוצים מאוד, ולא כ"כ מבינים את תמונת המצב. נשמח מאוד להסבר - עד כמה עלינו להיות מודאגים, מה הסיכוי ללידת ילד בריא לחלוטין, והאם יש קשר בין הממצאים. תודה רבה מאוד!! (יש לציין - לא ביצענו סקירה מוקדמת, שקיפות עורפית ודיקור מי שפיר)

כל הממצאים שפרטת אינם מסוכנים פרט ל-sod. לא ראיתי כתוב מה הממצאים שהובילו את הרופא לכתוב זאת אבל כמובן שאת חייבת סקירת מורחבת ומכוונת בהקדם האפשרי בהצלחה

31/01/2023 | 18:34 | מאת: מרים

הרופא חשש לSOD בגלל הcsp - שהיה לדבריו צר מדי לשבוע זה של ההריון - 2.5 מ"מ. האם זה חשש סביר?

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר