סקירת מערכות קיבה מוגדלת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

08/12/2022 | 17:36 | מאת: שני

שלום רב, בסקירת מערכות בשבוע 19 נצפתה קיבה מוגדלת לפי כסיף במימד האורך מעל אחוזון 99. 23.1*11.3* 12.4 מ״מ. הפנו ליעוץ גנטי למרות שביצעתי מי שפיר ואני ממתינה לתוצאות, ביצעתי בדיקת פיש ל5 כרומוזומים שיצאה תקינה. מה יכולה להיות המשמעות של קיבה מוגדלת? מציינת כי בנוסף ישנו מוקד אקוגני בלב בחדר שמאל שנצפה בשבוע 16. תודה רבה

קיבה מוגדלת במרבית המקרים אינה מלווה בדברים פתולוגיים בעיקר אם זה ממצא יחיד. יחד עם זאת במקרים פחות שכיחים זה עלול להוות סימן לבעיות אחרות במערכת העיכול (כמו למשל חסימה בשוער שזה ממצא לא חמור) שיצוצו בהמשך ולכן זה דורש המשך מעקב וסקירות. כמובן בהנחה שהבירור הגנטי תקין (כולל אקסום). בהצלחה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר