סקירה מאוחרת ממצאים

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

29/11/2022 | 11:06 | מאת: לי

שלום רב, אני בת 26 , הריון שלישי אחרי 2 לידות תקינות. ביצעתי סקירה ראשונה וחלבון עוברי שיצאו תקינים. כעת, בסקירה מאוחרת שבוע 23+0 ראו את הממצאים הבאים: 1. מאחורי הקיבה מדגימים מוקד אקוגני קטן בין הקיבה לטחול. (יש לצין כי היקף הקיבה נראה יותר אקוגני מהרגיל עם מבנה קיבה תקין ותוכן קיבה צלול) אקוגניות של המעי תקינה ללא הרחבה וכן כבד וטחול אינם מוגדלים ובעלי רקמה תקינה. 2. המוח: החדרים הליטראלים נמדדו ימין 5.6 שמאל 7.6 האסימטריה קלה אך מוגדמת גם בגובה הקרניים הקידמיות עם קרן שמאלית מעט מרובעת וסטיה קלה בcsp. אציין כי אני ובעלי ביצענו דור ישרים(בדיקה גנטית הכוללת שלילת סיסטיק פיברוזיס) אני חוששת מאד ואשמח לשמוע את חוות דעתך. תודה מראש

הממצאים שציינת אינם ספציפיים וכרגע לא חושב שמדאיגים. מומלץ לבצע סקירה חוזרת עוד 2-3 שב לראות אם יש שינוי בממצאים. בינתיים הייתי עושה בדיקת TORCH (לזיהומים) שאני מניח שכבר בצעת אצל הרופא המטפל. אם תצטרכי עזרה בסקירה צלצלי למזכירתי 0545448999. בהצלחה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר