סקירה מוקדמת אחרי חלבון עוברי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

29/11/2022 | 08:38 | מאת: עינת

שלום, אני בת 39, הריון ראשון. עשיתי בדיקת ניפט שיצאה תקינה לגמרי, שקיפות עורפית גם עם תקינה (1.8) ואז בסקר הראשון הנתונים היו- FBHCD 38.23 NG/ML, 0.95 mom NT 1.8 mm, 1.69 mom PAPP-A 3838.88 MU/L, 1.58 mom. הסיכון המשולב לתסמונת דאון 1:410. לפי הגיל 1:146. השבוע עשינו סקירה מוקדמת באופן פרטי והרופא אמר נהכל נראה מותאם ותקין. מתלבטים מאז אם לעשות מי שפיר אם שזה נראה תקין?

שלום לך. גילך מעלה הסיכון לבעיות כרומוזומליות כמו תסמונת דאון שאותה שללת (כמעט בוודאות) בעזרת ה- NIPT. אבל, דיקור מי שפיר בודק גם את הצ'יפ הגנטי שעלול להיות לא תקין בכ-150!! נשים גם צעירות. לכן זה צריך להיות השיקול שלך - האם לסכן חלילה הפלה מהדיקור או לסכן ללדת ילד עם בעייה גנטית כלשהיא. בהצלחה. אם תרצי פרטים נוספים יכולה להתקשר למזכירתי 0545448999

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר