שרירן ודיקור מי שפיר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

12/08/2022 | 00:04 | מאת: רוני

רקע- בת 36, הריון 3, אחרי לידה וגינלית וקיסרית. מגיל 20 שרירן סב סרוזי אינטרמורלי ברחם שבמהלך ההריונות לא הפריע, לא ברור כיום מה גודלו ומיקומו (בסקירה הרופא התקשה למצוא אך אין זה אומר שאין), בהריון הקודם נוצר שרירן נוסף. כאמור ללא השפעה על ההריון. בהריון השרירן גדל מאוד והתכווץ אחרי הלידה. כל הלידות במועד. כעת שבוע 20, הריון תקין, כל בדיקות הסקר תקינות, שוקלת אם לבצע דיקור מי שפיר מפאת גיל. אשמח לדעת 2 שאלות- 1. האם בדיקור מי שפיר שרירן יכול לעלות סיכון להפלה או סיבוכים יותר מהריון ללא שרירן? 2. אם אחליט לבצע את הדיקור אהיה שבוע 21+3, האם שבוע הריון זה בתוספת השרירן עלולים לעלות סיכון להפלה?

שרירן שחט הראה באולטרהסאונד חא אמור להפריע לדיקור. גם בנוכחות שרירן קיים אין עלייה בסיכון בדיקור. שבוע ההריון לא מעלה הסיכון להפלה אבל למה לחכות עד אז ולא לבצע הדיקור השבוע?

12/08/2022 | 07:47 | מאת: רוני

אני אחרי דלקת שתן ורוצה לחזור על תרבית לפני הדיקור. סיימתי אנטיביוטיקה לדלקת לפני יומיים, בגלל זה חשבתי לחכות עד שאעשה תרבית חוזרת שזה יצא שבוע לפחות

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר