סימן מטרה במעיים לאחר מעי היפראקוגני

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

02/08/2022 | 23:38 | מאת: חווה

שלום בסקירה מוקדמת נצפה מעי היפראקוגני ובסקירה חוזרת בשבוע 29 הממצא נעלם. א. האם זה אומר שהממצא הקודם היה לא רלוונטי. ב. בסיכום כתב הטכנאי "נצפה סימן מטרה" מה זה אומר?

זה שהמעי האקוגני נעלם זה סימן טוב. סימן מטרה זה אומר שנצפה פי הטבעת וזה מצויין. האם בצעת דיקור מי שפיר?

03/08/2022 | 07:51 | מאת: חווה

לא ביצעתי דיקור מי שפיר. אגב, מדובר בהריון תאומים ומלבד המעי האקוגני באחד מן העוברים, נצפה גם נקודה אקוגנית בלב בשני העוברים כשבאחד מהם היא הייתה כפולה, בצעתי אקו לב עוברי והוא יצא תקין, השאלה מה ההסבר שזה מופיע בשני העוברים האם זה תורשתי? ושאלה אחרונה - לבני הקודם היה חשש להירשפרונג כיון שלא העביר צואה במשך כעשרה ימים אחרי שנולד, אח״כ זה הסתדר מעצמו ונשלל הירשפרונג, האם יכול להיות קשר למעי האקוגני של ההריון הזה? תודה רבה רבה.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר