אנמיה עוברית מעבר דם עובר לאם

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

23/07/2022 | 16:22 | מאת: אמא

שלום פרופ', לפני8 שבועות ילדתי בקיסרי חירום בשבוע 34+5. הגעתי למיון בעקבות ירידה בתנועות ושם בעקבות מוניטור לא תקין ( האטה של 4 דקות ללא האצות) ובהמשך א"ס ללא תנועות נשימה+ טונוס מופחת הופניתי לקיסרי חירום שבסופו נולדה ביתי . נולדה עם אנמיה המטוקריט 22 ונזקקה למנת דם .מלבד זה התאוששה במהרה והשתחררה לאחר כשבוע מהפגיה. הבנתי מהרופאים שהאנמיה העוברית נגרמה כתוצאה מ FMH . כאשר KB מעל 10. ניסיתי לחפש מידע על התופעה ואני לא מוצאת. בשבוע שבו קרה האירוע הרגשתי מעין ירידה בתנועות ולמעשה חשתי בכלל פחות תנועות מהריון קודם( שייחסתי לשליה הקדמית ולכך שהעוברית היייתה במצב עכוז )ואף יומיים לפני פניתי למיון והכול היה תקין. האם ייתכן התינוקת הייתה אנמית זמן ממושך ברחם או שבדרך כלל מדובר באירוע אקוטי? מה פספתי? האם ניתן לראות את נתופעה בא"ס? מציינת ש3 סקירות תקינות ומי שפיר וציפ תקינים. תודה רבה

אנמיה עוברית היא דבר בלתי צפוי. מניח שזה היה מאורע אקוטי ולא כרוני. ניתן לגלות אנמיה בהריון עי זרימות דם במח העובר אבל זה רק אם מועלה חשד לאנמיה וזו לא בדיקה רוטינית. מציע שתתייעצי עם המטולוגי ורופא לסיכון גבוה גם עכשיו וגם כמובן לקראת ההריון הבא.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר