hcgb גבוה בחלבון עוברי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

26/06/2022 | 12:13 | מאת: אורטל

שלום ד"ר בעבר פניתי אליך כאן לגבי * 3.11 MoM HCGb גבוה. וסיכוי לתסמונת 1:220 ( כל יתר הפרמטרים היו תקינים) כעת הגיעו תשובות של הבדיקת סקר המשולבת וגונדוטרופיןHCG( 4.40 MoM סיכוי לתסמונת דאון : 1:320 טריזומיה 18 :1:10000 חשוב לי לציין שכל יתר הפרמטרים יצאו תקינים ב"ה. כולל הסקירה הראשונה. אני רוצה להמנע מבדיקת מי שפיר. האם סקירה שניה + סקירה מכוונת ומעקב יכולות להספיק עם נתונים כאלה. הרי ממה שהבנתי החלבון הזה מעיד על מצב השיליה ולא על העובר אם כך מדוע יש צורך לעשות מי שפיר .. תודה רבה על כל מענה שנתת עד כה.

אף אחד לא יכריח אותך לבצע דיקור מי שפיר. ממליץ לך לבצע NIPT ולפחות תסמונת דאון להוריד את הסיכוי ולהגיע אלי בשבוע 22 לסקירה מאוחרת טובה ואז נראה אם צריך. אם מעוניינת צלצלי 0545448999

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר