מוקד אקוגני בחדר שמאל של הלב

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

24/06/2022 | 07:53 | מאת: רות ויאמר

בוקר טוב. אני בת 26 ובהריון שני בשבוע 22+3. אתמול עשיתי סקירת מערכות מאוחרת והרופא ראה נקודה לבנה בחדר שמאל של הלב.בפענוח של הסקירה כתב"בבדיקה נצפה מוקד אקוגני בחדר שמאל של הלב" קורפיס קולוסוס וורמוס נצפו בצורה תקינה. הפנה אותי לרופא הנשים שלי. האם זה משהו מפחיד ומצריך דאגה. יש לציין כי כל הבדיקות שעשיתי תקינות שקיפות עורפית,חלבון עוברי סקירה ראשונה. אני מאוד לחוצה ומוטרדת מזה. האם יש משהו לעובר וזה לא טוב. מבקשת תשובה בדחיפות לא מתפקדת בכלל .תודה על ההבנה.

נקודה לבנה בלב (או מוקד אקוגני) הינו ממצא שכיח ביותר. לרוב אינו משפיע על דברים אחרים. אם מגיע עם עוד ממצאים עלול להעלות סיכון לבעיה כרומוזומלית. מכאן ועד לא לישון מרוב דאגה המרחק רב. במידה ותהיי מעוניינת בעוד סקירה מורחבת ומפורטת שאולי תוריד את דאגותייך מוזמנת להתקשר למזכירתי לקבוע תור 0545448999 בהצלחה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר