hcgb גבוה בחלבון עוברי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

07/06/2022 | 11:14 | מאת: אורטל

שלום ד"ר בבדיקת חלבון עוברי hcgb נמצא מוגבר להלן התוצאות : מעל הנורמה טווח0.15MoM 2.08 MoM PAPP-A (6641.5 mU/L) * 3.11 MoM HCGb ( 96.1 ng/mL) )NTשקיפות עורפית ( MoM 48.1 3mmטווח הנורמה עד ( 2.2 mm) תסמונת דאון הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילך בלבד: 500:1 * הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות: 220:1 18טריזומיה הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות: 10000:1 היועץ הגנטי: הערות סיכון משוקלל לתסמונת דאון גבוה מ .386:1 אציין שאני בגיל 33.5 תשובתך הייתה שאין צורך בלחץ וההורמון הזה מראה על השיליה ופחות על העובר. אם כך הדבר, מדוע בכל זאת זה משפיע על הסיכוי לתסמונת דאון? אגב, ביצעתי סקירה מוקדמת והיא תקינה ב"ה. תודה על המענה!!!!

כי ההורמון הגבוה משפיע על השקלול לתסמונת דאון. אין זה בהכרח אומר שלעובר יש חלילה תסמונת דאון אלא שהסיכון עלה (וירד משמעותית בעקבות סקירה תקינה) וסקירה תקינה לחלוטין אינה שוללת בוודאות בעייה כרומוזומלית ולכן יש מקום להתייעץ עם גנטיקאי (או לבצע דיקור מי שפיר)

08/06/2022 | 12:45 | מאת: אורטל

תודה רבה.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר