בדיקת מי שפיר ולידה מוקדמת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

16/04/2022 | 23:42 | מאת: מאי

שלום, בת 38, כעת הריון שני. אני נכנסת כעת בשבוע 18, ומתלבטת מאוד לגבי בדיקת מי שפיר. עד כה, כל הבדיקות (שקיפות עורפית, סקירה ראשונה, סקר ביוכימי ראשון וחלבון עוברי) היו תקינות. כמו כן, ביצעתי בדיקת nipt שהייתה תקינה לחלוטין. נאמר לי שאין הכרח רפואי לבצע מי שפיר, בהנתן הבדיקות, אך בגילי כן מומלץ. אני מבינה את הסטטיסטיקות השונות הרלוונטיות. שאלתי- בהריון הקודם ילדתי בשבוע 36+0, לידה שהתחילה בירידת מים ללא צירים. הלידה הייתה רגילה ותקינה, תנוקת בריאה. האם לאור הלידה המוקדמת אני בסיכון גבוה יותר להפלה בעקבות בדיקת מי שפיר? תודה

העובדה שעשית nipt עוזרת לך רק בנושא תסמונת דאון. במי שפיר נבדק גם ציפ גנטי הבודק עוד כ-200 תסמונות מעבר לדאון. ואפרופו ללא קשר לגיל הציפ עלול להיות לא תקין ב-1:150 בדיקות!! אין סיכון יתר להפלה בעקבות הלידה הקודמת. בהצלחה

17/04/2022 | 10:55 | מאת: מאי

תודה רבה על המענה. שכחתי לציין כי יש לי רחם מעט קשתי (arcuate uterus). ב'מעט' הכוונה היא שבUS 3D שביצעתי בעבר, כאשר לא הייתי כמובן בהריון, אובחן "עיוות מינימאלי". נכון לשבוע 17 להריון, רופא הנשים טען כי זה לא ניכר באולטראסאונד. האם עיוות (או מום) זה מציב אותי בסיכון מוגבר להפלה עקב בדיקת מי שפיר? שוב תודה, וחג שמח.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר