CI נמוך בסקירה מאוחרת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

28/03/2022 | 12:06 | מאת: רון

שלום, היינו בסקירת מערכות מאוחרת, שבוע 22+5 ונמדד BPD=5.1CM שמתאים לשבוע 21+3 בלבד (מינוס 1.4SD, כמעט שתי סטיות תקן מתחת לממוצע). ה- OFD היה 7.7CM. כאשר מחשבים את ה- CI=BPD/OFD=66% והתחום הנורמלי הוא 70-86%. זאת אומרת הראש הוא מאוד מוארך ולא עגול. (אולי scaphocephaly לפי תמונות באנטרנט?) האם נדרש לבצע עוד מעקב? סקירה בשליש השלישי? האם יש צורך בסקירה מכוונת? האם לחץ של הרחם עלול לגרום לעיוות הראש ואיך אפשר להוריד את הלחץ כדי לתת לראש להתפתח בצורה יותר מעוגלת?

קודם כל 1.4 זה לא 2 סטיות תקן. שנית מה הקף הראש? הוא החשוב כאשר בודקים סטיות תקן . כאן קרוב לוודאי מדובר בברכיצפליה . בכל מקרה מומלץ מעקב אחר גדילת הראש עוד 2-3 שב ובהמשך סקירה שלישית שבוע 30-32 בהצלחה

28/03/2022 | 14:12 | מאת: רון

תודה על תשובתך. היקף הראש הוא 19.87-20.11 ס"מ לפי שתי מדידות, מתאים לשבוע 22+0 ו- 22+2 בהתאמה, סטיית תקן של מינוס 1.1SD ו- מינוס 0.9SD. אציין שבסקירה הראשונה דווקא, הראש היה גדול דווקא ממש במקצת מהממוצע ואולי יש איזשהו עיכוב עכשיו. איך עושים מעקב של גדילת הראש עוד 2-3 שבועות? סקירה מכוונת? או אצל רופאת נשים? איפה ניתן לעשות ואיך? תודה רבה

עוד 2-3 שבועות מדובר בהערכת נשקל אצל הרופא המטפל או במכון של הקופה לפני המלצת הרופא המטפל. את הסקירה המכוונת יש לבצע במסגרת סקירה שלישית שבוע 30-31.

29/03/2022 | 11:52 | מאת: רון

האם ייתכן שיש טעות מדידה בגלל שזהו מצג עכוז? או אולי דווקא בגלל מצג העכוז הראש נמעך? עוד 2-3 שבועות אשתי תהיה רק בשבוע ה- 25-26. הבנתי שעושים הערכת משקל בשבועות 30-32. מה ניתן לעשות בינתיים? לבקש מהקופת חולים בדיקה נוספת? מי עושה את בדיקת הערכת המשקל - רואת נשים רגילה או מישהו מומחה?

בהחלט ישנן טעויות מסעדה עקב מצג עכוז. למרות שאת המעקב גדילה הרגיל עושים בשבוע 30 אם מתעוררת בעיה עושים זאת יוצר מוקדם. לכן המלצתי שהרופא או יבצע בעצמו או ישלח למכון של הקופה הערכת משקל עוד כ-3 שבועות ובשבוע 30 ממליץ לבצע סקירה שלישית כולל ממדי הראש ואנטומיה מוחית.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר