צרבלום קטן ב-6 ימים סקירה מוקדמת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

15/02/2022 | 11:44 | מאת: אסיה

שלום פרופ', החל מהאולטראסאונד הראשון בהריון, נמצא כי גודל העובר קטן בכ-6 ימים ממועד הוסת האחרון, אולם הרופא המלווה לא מסכים לעדכן את תאריך ההריון בהתאם מפני שיש פער קטן משבוע בין מועד הוסת לגודל העובר (המחזור שלי לא היה סדיר) . ביצעתי סקירה מוקדמת בשבוע 16+2, והכל היה תקין פרט לצרבלום שגודלו 1.45CM ומתאים לשבוע 15+3 (Ultrasound - GP3.7% ; Meth. - Last). כאמור, הרופא המלווה לא מעדכן את גיל ההריון. האם ערכי הצרבלום תקינים או שאתה חושב שיש צורך במעקב נוסף? אם התשובה חיובית אשמח לדעת איזה מעקב צריך לדעתך. תודה רבה מכל הלב.

תקין. אין צורך במעקב

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר