שאלה אולטרסאונד הערכת משקל

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

08/02/2022 | 11:40 | מאת: יהלי

שלום רב ד"ר, שבוע 36+3 מטופלת באינסולין פעם ביום עקב טרום סכרת- מאוזנת. הערכת משקל 2800 BPD 91.9 מתאים לשבוע 38+0 שאר המדדים עומדים על הממוצע. מה אומר הBPD הגבוה? תודה רבה

08/02/2022 | 11:52 | מאת: יהלי

שכחתי לציין HC 321 מתאים לשבוע 35+4 OFD 110 בעוד BPD 91.9 מתאים כאמור לשבוע 38+0 תודה רבה

מימדים כאלה יכולים ללכת עם מבנה גולגולת שנקרא BRACHICEPHALY . ככלל זה ממצא שכיח ולא מדאיג אבל הייתי מבקש מרופאך שישלח אותך לבדיקת רופא ולא טכנאית שיתייחס גם למבנה הגולגולת (תפרים) ומבנה המח

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר