סקירה מוקדמת - מודאגת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

31/01/2022 | 17:08 | מאת: נועה

היי עשיתי סקירה מוקדמת והסקירה הייתה תקינה למעט שתי ציסטות צוואריות ומוקד בחדר שמאל בלב. לציין כי השקיפות יצאה לי 1.7 סמ וכל מדדי הדם תקינים לפי הערכים האבסולוטיים אולם בשילוב הכל פלוס גילי (37), יצא לי סיכון של 1:99 לתסמונת דאון. אני מאוד מודאגת וחושבת על הנורא ביותר. האם הבדיקות ביחד מסמנות על בעיה? מלבד מי שפיר יש מה לעשות? אולי בדיקת nipt בינתיים?

אני ממש לא הייתי מודאג. אלה סמנים רכים ממש לא מדאיגים ועם שקיפות תקינה וללא מומים כמו בלב וכו הסיכון העיקרי זה בגלל הגיל. כמובן שצריך לעשות דיקור אבל מנש לא בלחץ

31/01/2022 | 21:01 | מאת: נועה

תודה רבה פרופ ירון! העלית לי חיוך קטן אחרי ימים של דמעות.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר