תוצאות סקירה שניה…..

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

26/12/2021 | 01:16 | מאת: נועה

שלום עברתי סקירה שניה, שבוע 22. במדידת ראש נאמר שיש עיכוב של שבועיים וכמה ימים ובמשקל 472 גרם אחוזון 20. הלכתי לרופאה להריון בסיכון גבוה באותו ערב ובמדידת הראש יצא עיכוב של שבוע. כל שאר הבדיקות יצאו תקינות. שני הרופאים רוצים שאעשה מי שפיר, עוד המון בדיקות דם ושאלך ליעוץ גנטי, בגלל שאני בת 36. קראתי המון לאחר הבדיקות וראיתי שזהו משקל נורמלי לשבוע זה. ובנוסף אני 1.52 ונולדתי במשקל מאד נמוך 1.900 בשבוע 37. בעלי 1.80 אך לשנינו יש ראש טיפה קטן מהממוצע. הרופא הראשון מאד הדאיג אותי אך אני לא רוצה לעשות מי שפיר…מעוניינת להיות במעקב, האם לדעתך יש לי סיבה לדאוג? האם זו החלטה נכונה?

גם סקירה תקינה לחלוטין אינה שוללת בעייה כרומוזומלית. ברור שיכול להיות שהקף הראש הקטן מעט הוא משפחתי אך השילוב של גיל 36 והקף ראש מעט קטן מצריך בהחלט בירור ומעקב. אם יש לך עוד התלבטות פני לייעוץ גנטי. בהצלחה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר