מום בכלייה השמאלית בסקירה מאוחרת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

10/12/2021 | 12:19 | מאת: גל

בסקירה מאוחרת+ סקירה מכוונת נמצא שאגן הכלייה השמאלית 19 מ״מ, קורטקס דק, הדיות הקורטקס אקוגני, לא הודגם CMV והאורטר מעובה, מפותל ומורחב. כלייה ימנית תקינה (סביב אחוזון 50). לא נמצאו מומים נוספים. ברור לי שיש פגיעה בתפקוד של הכלייה השמאלית וכי אני תלויים בתפקוד תקין של הכלייה הימנית. שאלתי היא דווקא לגבי הגנטיקה- האם מדובר במום קשה שמצדיק ריצוף אקסום? (ביצעתי מי שפיר וצי׳פ והתוצאה תקינה).

מומלץ בצוע אקסום בכל מקרה של ממצא חריג. כמובן לאחר ייעוץ גנטי. ממליץ על בדיקה נוספת עוד 2-3 שב. יכולה לצלצל למזכירתי אם מעוניינת 0545448999

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר