ממצאים לאחר סקירת מערכות מאוחרת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

03/11/2021 | 14:35 | מאת: לינה

שלום דוקטור, בסקירת מערכות מאוחרת נמצאו שני ממצאים: 1. אסימטריה בין חדרי המוח הליטרליים (שמאל 6.8 מ''מ וימין עד 9 מ''מ). 2. הרחבה קלה של אגן כליה שמאל 5.8 מ''מ. אציין שעשיתי מי שפיר ויצא תקין. על מה הממצאים יכולים להעיד? שמרתי נוזל של מי שפיר, האם יגידו לי לבדוק מחלה מסויימת?

השילוב לרוב איננו מסוכן בעיקר עם ציפ תקין. גם האסימטריה היא דבר שכיח והיא בתחום הנורמה!!! הישוב יהיה לראות את ההמשך. צריכה להגיע לסקירה בשבוע 30 ואז ניתן יהיה להיות יותר חכמים. בינתיים תגשי לייעוץ גנטי. לא בודקים מחלה מסויימת אלא עוד בדיקות למחלות כנטיות.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר