שאלה שטרם קיבלה מענה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

10/10/2021 | 10:45 | מאת: שירן

שלום פרופסור ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת ברוך השם הכל תקין מלבד ממצא אחד שהרופא ראה. לטענתו קומחת אף ימין ללא זרימה כלומר אין כניסה של אוויר בצד ימין בצד שמאל הזרימה תקינה. הרופא הפנה לייעוץ גנטי ובדיקה נוספת ולא ידע להגיד או להרגיע האם מדובר במשהו זניח אשמח לתבונתך כמו כן ביצע אקו לב עובר תקינה תודה לאל אך ביקש שאבצע בשנית מאחר ומדובר בחלק מפרוטוקול כאשר יש ממצא רך האם נתקלת בדבר כזה שיש חסימה באחת ממערות האף והאם לדעתך יש מקום לדאגה ?

חסימת נחיר אחד יכולה לנבוע ממספר גורמים- קודם כל תקין שרק לא הצליחו להדגים זאת. שנית ישנן תסמונות עם חסימת דרכי האוחר באף אך לרוב לא כממצא בודד. פני לייעוץ גנטי ותשמעי את אותם הדברים בפרוטרוט. בהצלחה

10/10/2021 | 18:06 | מאת: שירן

תודה על המענה המהיר. לא הבנתי כל כך מתשובתך יכול להיות שהעניין תקין אך לא הצליחו להדגים את המעבר בנחיר השני כאשר מהראשון כן? האם נתקלת במקרה כזה של חסימה חד צדדית?

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר