בדיקות וריפייל, ניפטי ושקיפות עורפית

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

08/10/2021 | 21:56 | מאת: טל

שלום רב, אני בת 39, בשבוע 11 בהריון ראשון לא מתוכנן. אשמח לכמה שאלות: האם בדיקת וריפייל או ניפטי או שתיהן נחוצות בנוסף או במקום מי שפיר ומה ההבדל ביניהן? כנ"ל לגבי בדיקת סיסי דליה. כמו כן, בדיקת שקיפות עורפית וסקירת מערכות מומלץ לבצע באופן פרטי? רב תודות.

10/10/2021 | 08:39 | מאת: דורית

תראי אני לא רופאה, אבל די חרשתי את הנושא הזה.. בהחלט שווה לך להתייעץ עם הרופא בקשר לניפט, היא בעיני הרבה פחות מלחיצה ממי שפיר, ויש בדיקות כמו הבייבי לינק שמגיעות לדיוק מאוד גבוה של כמעט 100%. דברי איתם, הם גם ישלחו לך אחות עד הבית...

טוב שהעונה לך ציינה שהיא לא רופאה אז אענה לשתיכן. בדיקת הניפט בוודאי אינה נותנת תשובה "קרוב ל-100 אחוז". זאת בדיקת סקר מצויינת בלמעלה מ- 99 אחוז לגבי תסמונת דאון בלבד!!! הרבה פחות לגבי שאר הדברים שנבדקים. היתרון של דיקור מי שפיר הוא בצוע הציפ הגנטי שנותן תשובות על מעל 200 תסמונות גנטיות מעבר !! לתסמונת דאון. בכל מקרה אני חושב שהדיון מעל הרשת מיותר ומוקדם. אני מציע לבצע שקיפות וסקירה יחד בשבוע 13-13.5 ולפי הממצאים לדון על סיסי שלייה מוטל דיקור מי שפיר מול NIPT.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר