tethered cord \ חוט שדרה קשור

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

29/09/2021 | 18:11 | מאת: אלירן

אישתי עברה סקירה ראשונה בשבוע 15, הרופא אמר שהוא חושד שהוא רואה tethered cord והמליץ על בדיקה נוספת בשבוע 20. במה מדובר? האם זה משהו מוכר? חיים עם זה?

״עיגון״ של חוט השדרה הוא מצב מוכר. צריך לראות אם מלווה בנגע / ממצא בעמוד השדרה / העור באזור. אם זה אכן נכון וזה ממצא יחיד זה בר תיקון ניצוחי. ממלית בדיקה חוזרת עוד כשבועיים

30/09/2021 | 07:40 | מאת: אלירן

תודה על התשובה, המליצו לנו עוד 5 שבועות. האם להתעקש על שבועיים? בר תיקון, משמע ניתוח? יש סיכונים לנכות או פגיעות ראש במצב כזה?

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר