צרבלום קטן ב6 ימים משבוע העובר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

01/06/2021 | 17:22 | מאת: שיר

פרופסור שלום, ביצעתי אצלך סקירה ראשונה ומים גנטי תקינים. בסקירה שנייה בשבוע 22+5 נמצא צרבלום מתאים לשבוע 21+6. הסקירה הוגדרה כתקינה בגלל הפער הקטן. אמרו לי לחזור לסקירה שלישית (לא מכוונת מוח) בעוד 4 שבועות. האם אתה ממליץ על סקירה מכוונת מוח בשלב מוקדם יותר? תודה

לא נראה לי שזו בעייה חמורה הפער הזה ברוחב הצרבלום. מומלץ לחזור 3-4 שב על הבדיקה רק לא הבנתי למה "לא מכוונת מח". ברור שמכוונת מח. רק תזכרי שתצטרכי לבצע גם סקירה שלישית בשבוע 30-32. בהצלחה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר