חלבון עוברי מוגבר 3.40

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

23/05/2021 | 11:55 | מאת: נטע

לאחר תוצאה של חלבון עוברי מוגבר-3.40, ביצעתי סקירה מכוונת שיצאה תקינה לחלוטין. כמו כן סקירה מוקדמת, ניפט, שקיפות יצאו תקינות. לאחר ייעוץ גמטי נאמר לי שרק בגלל חלבון מוגבר כממצא יחיד יש לבצע דיקור מי שפיר. אני חוששת כי הבנתי שגם אם יוצא חלבון מוגבר במי השפיר, בסוף צריך לעשות סקירה מכוונת. מרגיש שזה פרוטוקול קבוע ללא הסתכלות על כלל הבדיקות. מה דעתך?

אני מסכים אתך שזה פרוטוקול אם כי יש הגיון בו- מלבד הכרומוזומים ניתן לבדוק במי השפיר גם את רמת החלבון העוברי (מדויק יותר מדם האם). לא ציינת את גילך ושבוע ההיריון. האופציה הנוספת היא לבוא לסקירה מאוחרת מורחבת בשבוע 22 ואם חלילה יימצא משהו חריג ניתן עדיין לבצע דיקור. אם את מעוניינת צלצלי למזכירתי 0545448999

24/05/2021 | 11:20 | מאת: נטע

תודה על המענה. בהנחה שימצאו רמת חלבון גבוה במי השפיר, האם לא צריך לבצע סקירה מכוונת בשביל למצוא את הממצא שבגללו החלבון גבוה? למעשה אני נשארת באותו מצב. דעתך?

24/05/2021 | 11:21 | מאת: נטע

אני בת 30 , כרגע בשבוע 20. ביצעתי לפני מספר ימים את הסקורה המכוןנת ומתוכננת לבצע סקירה מאוחרת סביב שבוע 22.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר