הרחבת חדרים א-סימטרית גבולית

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

25/02/2021 | 11:00 | מאת: ענת

שלום גיל 36. הריון שלישי. בסקירה השניה (שבוע 22.3) התגלתה הרחבה א-סימטרית חדר לטראלי שמאלי 8.5 וימני 5.8. חזרנו לבדיקה מכוונת בשבוע 25.5 והנתונים שנמדדו הם שהחדר השמאלי בגודל 9.6 והימני בגודל 4.1. במהלך ההריון בוצעו כל הבדיקות כולל דיקור מי שפיר (גיל) וכולן חזרו תקינות. בין שתי הסקירות ביצענו אקו לב עובר כתוצאה מהא-סימטריה והבדיקה נמצאה תקינה. כל שאר חלקי המוח שנבדקו נמצאים בטווח הנורמה. כמה מדוייקת המדידה שבוצעה? מה הסיכון במצב כזה למומים בעובר? איזה עוד בדיקות כדאי לבצע ומתי? וכמה כדאי להיכנס ללחץ?

אסימטריית חדרי המח בתחום הנורמה היא ממצא שכיח וידוע גם בעוברים וגם במבוגרים. החשוב הוא שממדי החדר הרחבה לא יעברו את גבול הנורמה ושהאנטומיה המוחית תקינה (כמו במקרה שלך). גם לרוב החדר השמאלי הוא זה שיותר רחב. האם מדובר בזכר? ממליץ לבצע סקירה שלישית בשבוע 30-31 ובמידת הצורך גם לבצע MRI של המח בשבוע 32 (תלוי בממצאי הסקירה השלישית). בהצלחה

26/02/2021 | 10:53 | מאת: ענת

תודה על תשובתך. אכן מדובר בזכר. השאלה אם הגדילה שנצפתה בין הסקירות יכולה להימשך ככה שכבר לא נהיה בנורמה? ומהו המספר שמעליו כבר ישנה בעיה?

שוב - הפרוגנוזה יותר טובה כאשר מדובר בזכר וכשהחדר הרחב יותר הוא השמאלי. לא הייתי נכנס יותר מדי ללחץ. את מוזמנת כאמור לבצע סקירה שלישית ואז נוכל לדון לפי הממצאים. בהצלחה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר