מולה חלקית פעם שניה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

02/02/2021 | 11:36 | מאת: פרפר נחמד

שלום, אני בת 33.5 בעברי, הריון ראשון תקין ולידה רגילה, הריון שני הפלה ע״י גרידה ומולה חלקית. הריון שלישי הריון תקין ולידה רגילה. הייתי עד לפני שבועיים בהריון רביעי, לצערי עברתי בשבוע 12+3 גרידה עקב הפלה נדחית של עובר בשבוע 9 שהפסיק להתפתח. אחרי תוצאות הפתולוגיה התגלה כי מדובר במולה חלקית שוב. אני מעוניינת בעוד ילד, ההמלצה להמתין חצי שנה ברורה לי תוך מעקב בטא כמובן לפי ההוראות. השאלה שלי מה ניתן לעשות במקרה שיש מולה חלקית בפעם השנייה, אני יודעת שזה מגדיל את הסיכויים פי 10 ממה שהיה בעבר. האם קרה מקרה כזה של מולה חלקית פעמיים לאישה? האם האישה יכולה להכנס להריון תקין ולהביא ילדים? האם נדרשים בדיקות מקיפות כמע ייעוץ גנטי טרום הכניסה להריון? והאם ניתן למנוע מולה עתידית באופן וודאי מבחינה רפואית? תודה רבה

שלום יקירה. עצוב לשמוע על מולה חוזרת. לשמחתנו יש לך שני ילדים בריאים מה שמוכיח שתוכלי עוד להיות בהריון תקין נוסף. האם בצעת קריוטיפ / ציפ גנטי מחומר ההפלה? אני משוכנע שעוד תהיי בהריון תקין נוסף אבל הייתי הולך לייעוץ גנטי מקיף לראות האם יש מרכיב גנטי בהריונות שעברת.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר