הבדל בין סקירה מאוחרת למקדמת כלי דם טבוריים

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

17/06/2020 | 14:29 | מאת: רבקה

שלום רב, אני בת 23.8 ונמצאת בשבוע 20+6 בהריון ראשון. לפני כחודש עשיתי סקירה מוקדמת פרטית (בשילוב עם גישה וגינלית) והכל היה תקין. היום עשיתי את הסקירה המאוחרת (גישה בטנית בלבד) והרופא הסביר שהוא רואה 2 כלי דם טבוריים במקום 3 (בסקירה המוקדמת צוין שנצפו 3 כלי דם). האם זה הגיוני? יכול להיות שהרופא בסקירה המאוחרת לא ראה טוב? שאר הממצאים תקינים וכך גם 2 הסקרים הביוכימיים. האם יש סיבה לדאגה? אני מוטרדת וחוששת.

ראינו כבר ממצא של 3 כלי דם טבורי עם שהופך לשניים (קרישיות יתר וכו). ייתכן גם שאחד הבודקים לא ראה נכון. בכל מקרה הייתי מציע לך לבצע אקו לב עובר סקירה מורחבת נוספת וייעוץ גנטי

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר