למה מומלץ לעשות מי שפיר בשבוע 17?

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

10/05/2020 | 01:42 | מאת: אתי

שלום , אשמח לדעת למה מומלץ לבצע מי שפיר בין שבוע 17-18 ? האם זה בגלל שיותר קל לדקר בשבוע זה או שהסבירות להפלה נמוך יותר או מסיבה אחרת? )אני יודעת שניתן לבצע בין שבוע 16-22+6, וגם מאוחר יותר. כל מקום ששאלתי המליצו לעשות בשבוע 17) האם הסיכון להפלה או סיבוך עולה אם מבצעים את הדיקור בשבוע 20-21 ?

דקור מי שפיר ניתן לעשות טכנית כבר בשבוע 14. ההמלצה לבצע בשבועות 17-20 נובעת מכמה סיבות. כמות מי השפיר יותר רבה בשבוע 18 מאשר ב- 16. יש עדיין הפלות עצמוניות בשבוע 16-17 ולכן "ממזערים" האפשרות להפלה בשל הדיקור. הסיבה שלא עושים (רוטינית) בשבוע 22 כי התשובות מגיעות אחרי שבוע 24, עם אפשרות "ללידה שקטה" (במקום גרידה) במקרה של תוצאה לא תקינה.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר