תזמון סקירת מערכות מוקדמת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

10/06/2019 | 11:15 | מאת: טויה

האם בתוך הטווח של שבועות 14-16 יש עדיפות לשבוע מסויים לביצוע סקירת מערכות ראשונה? הבנתי שיש רופאים הממליצים על שבוע 16 בו התינוק מפותח יותר, אך יש הממליצים על שבוע 14 בו התינוק דווקא קטן יותר. תודה רבה מראש על המענה

שאלה טובה. אני מעדיף לבצע בשבוע 14 (ואף ב-13 - שילוב של שקיפות וסקירה). גם ניתן לראות את כל העובר היטב בוגינלית (בשבוע 16 לעיתים צריך בדיקה בטנית כדי לבדוק אצ העובר והיא לטעמי פחות טובה הוגינלית) וגם מקבלים מידע על העובר הרבה יוצר מוקדם (חלילה מומים)

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר