אגן כליות וחדרי מוח סקירה מורחבת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

24/01/2019 | 04:09 | מאת: יעלי

שלום. אני נמצאת בשבוע 22+2. בת 39 הריון לאחר ivf. שיקיפות תקינה לחלוטין , סקירה מוקדמת תקינה וניפט של מטרניטי תקין. ביצעתי היום סקירה מורחבת. במהלך הסקירה התגלה שחדר אחד של המוח גדול יותר מהשני אבל הרופאה לא התרגשה כי שנהם בנורמה. מעבר לזה המוח בסדר. אחכ התגלה אגן כליות דו צדדי 5 ממ. גם מזה היא לא התרגשה ואמרה שסביר להניח שיעלם במהלך ההריון. הנחתה אותי להמשיך לעקוב באולטראסאונד שאני עוש ה אצל רופאת המעקב שלי ולבוא אליה בשבוע 32. התייעצתי עם רופאת המעקב וגם היא לא התרגשה ואמרה שנעקב באולטראסאונד. אני לא מבצעת מי שפיר כי זה הריון יקר. אשמח לשמוע את דעתך והאם יש לי ממה לחשוש / לבצע בדיקות נוספות. תודה

28/01/2019 | 20:01 | מאת: יעלי

פרופ צלאל אשמח לתשובתך. רציתי לציין שמדובר בעובר בת. וראיתי בכמה מקומות שיש הבדלים שמדובר בבת ושמדובר בבן. האומנם?

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר