שקיפות עורפית לא תקינה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

10/01/2019 | 15:43 | מאת: Ya

שלום רב, קיבלתי אתמול את תוצאות הסקר הביוכימי הראשון (לאחר השקיפות). התוצאות מתייחסות לגיל הריון 12 שבועות +1. 1.53 MoM PAPP-A 5.89 MoM HCGb NT 1.06 MOM הסיכונים המשוכללים: לפי גיל: 1:700 לפי הגיל והבדיקות: 1:980 התוצאה של ה hcgb חריגה מאוד. אשמח לדעת מה היא אומרת ומה הסיכונים. בנוסף, היו לי דימומים בתחילת ההריון האם קשור? הרופא נתן לי הפנייה לייעוץ גנטי - האם בגלל הנתון hcgb? מה המשמעות שלו? תודה רבה

השקיפות ערפית מאד תקינה !! 1 מ"מ. בדיקת הדם ה- HCG מוגברת אכן אבל זה הרבה פחות מדאיג משקיפות לא תקינה. אין טעם לגשת לייעוץ גנטי לפני הסקירה המוקדמת. בצעי סקירה מוקדמת טובה ואז תתייעצי שנית.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר