תוצאות ציפ גנטי....ומשמעותן...

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

08/09/2018 | 20:21 | מאת: אורית

שלום לך קיבלתי תשובה של הציפ הגנטי ונאמר לי שכרומוזום 18 הגיע לעובר רק מהורה אחד...והכפיל את עצמו...מה שמכונה איזודיזומיה...ומומלץ בדיקת רצף אקסיומי. הבנתי שצריך לבדוק אם הכרומוזום הזה תקין בעובר... השאלה שלי...האם בדיקת הרצף אמורה לתת תשובה ודאית? ואם זה יהיה תקין אז הכל בסדר עם העובר? אין השלכות של זה בעתיד? שאלה נוספת כמה זה שכיח ויש אנשים שקיבלו כרומוזום 18 רק מהורה אחד והוא הכפיל את עצמו... והכל תקין איתם? דבר נוסף יש לי בת בת 5 אצלה עשיתי רק מי שפיר ולא ציפ גנטי יכול להיות מצב שגם אצלה זה קרה ובעצם לא ידוע לי על זה?

שאלות אלה יש להפנות לגנטיקאי ולא בייעוץ מעל גלי האינטרנט. כמובן שיש צורך לבדוק את בני המשפחה (ההורים ) ולבצע סקירת מערכות טובה לראות שאין ממצאים אנטומיים בעובר.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר