הרחבת אגני כליות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

16/12/2015 | 08:39 | מאת: מירי

אני בשבוע 22 להריון. בסקירת מערכות מאוחרת אתמול נמצאה הרחבת אגני הכליות. הופניתי לייעוץ גנטי. אני בלחץ גדול. מה עושים?

הרחבת אגני כליות הינה עוד אחד מ"הסמנים הרכים" העלולים להתגלות במהלך ההריון. אם זה מופיע בסמן בודד לא מומלצת בדר"כ בדיקת מי השפיר. יש חשיבות רבה לא רק לרוחב אגני הכליות אלא גם למבנה הפרנכימה (רקמת הכלייה עצמה) ולכמות מי השפיר שאם הם תקינים זה הופך את הממצא להרבה פחות חמור. מה מין העובר? יש האומרים שממצא זה שכיח יותר בזכרים. בכל מקרה מומלץ מעקב אחר אגני הכליות / כמות מי השפיר וכו עוד 3-4 שבועות.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר