תוצאות בדיקת CMV בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

23/02/2018 | 13:38 | מאת: מיכאלה

שלום, אשמח לדעת מה משמעות תוצאות בדיקת CMV הבאות ? מה המשמעות של בדיקת CMV IGM אחת שיצאה גבולית, ונוספת (method 2 VIDAS) שיצאה שלילית? (שתיהן בוצעו מאותה דגימה) אציין שאני בהריון בשבוע 8, כשבשבוע ה3 להריון סבלתי ממחלת חום שנמשכה מס' ימים - לא נעשו בדיקות דם אך אחת האפשרויות שהעלה הרופא היתה למחלת הנשיקה. בנוסף - בהריון הקודם ביצעתי בדיקות לEBV בהן IGG היה חיובי וIGM היה שלילי. האם יש צורך לחזור על הבדיקות בהריון הנוכחי? המון תודה! CMV-IGG 225.40 U/ML POSITIVE (CMV IGG <6 AU/ML = NEGATIVE ) החל מ28-02-16 שינוי ערכי ייחוס (CMV IGG 6-20 AU/ML = BORDERLINE) החל מ28-06-16 הוסף טווח גבולי (CMV IGG >20 AU/ML = POSITIVE ) (CMV IGG <12 U/ML = NEGATIVE ) 28-02-16 עד (CMV IGG 12 -13.9 U/ML = BORDERLINE) (CMV IGG =/>14 U/ML = POSITIVE ) CMV-IGM BORDERLINE CMV IGM METHOD 2 (VIDAS) NEGATIVE CMV IGG AVIDITY VIDAS 0.77 INDEX High Avidity INDEX <0.4 LOW AVIDITY 0.4-0.649 BORDERLINE AVIDITY >/= 0.65 HIGH AVIDITY CMV IGG METHOD2 (VIDAS) 43.00 AU/ML POSITIVE CMV IGG METHOD2 (VIDAS): < 4.0 AU/ML - NEGATIVE =/>4.0-5.9 AU/ML - EQUIVOCAL =/>6.0 AU/ML - POSITIVE

קרוב לוודאי שמדובר בהדברה לפני!!! ההריון. התייעצתי גם עם זיהומולוג אבל אין לך מקום לדאגה

23/02/2018 | 21:42 | מאת: מיכאלה

תודה רבה על תשובתך המהירה להבנתי גם אם ההדבקה נערכה בחודשים שלפני ההריון, עדיין יש סיכון.. לא? ומה בקשר לEBV - אם יש תוצאה של IGG חיובית וIGM שלילית מלפני שנתיים, האם יש צורך לבדוק זאת שוב בהריון הנוכחי?

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר