חיך שסוע ושפה שסועה דו צדדי - פעם שנייה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

13/02/2018 | 13:31 | מאת: נעמהש

זהו הריון שני והתגלה חיך שסוע ושפה שסועה בסקירת מערכות ראשונה בשבוע 14 . המומים התגלו גם בהריון הראשון שהסתיים בהפסקת הריון . לאחר הפסקת ההריון נמסרה דגימה של מי השפיר לבדיקה במכון הגנטי, אך היות והיו בדגימה טיפות דם לא ניתן היה לבצע את הבדיקה. הרופא המטפל לא הציע לעשות בדיקות אחרות וטען שהמקרה הראשוןו הוא בגדר חד פעמי והנה שוב התגלו המומים גם בהריון השני. מה צריךלעשות? אנו אובדי עצות!

אין ספק שמדובר במקרה מצער שחוזר על עצמו ואין ספק שחייבים לברר זאת גנטית לפני שנכנסים שוב להריון. אם עוד לא הפסקת ההריון הנוכחי את חייבת לעמוד על כך שיקחו חומר מההפלה עכשיו לכל הבדיקות שצריך ובכל מקרה להגיעע לייעוץ גנטי מקיף לפני שנכנסת שוב להריון בהצלחה

14/02/2018 | 12:28 | מאת: נעמהש

בשבוע הבא מי שפיר + בדיקת ציפ גנטי ובהמשך הפסקת הריון. האם יש עוד משהו שצריך לעשות?

אקו לב עובר ייעוץ גנטי טוב ייתכן ויהיה צורך פרט לציפ הגנטי גם אקסום

15/02/2018 | 13:06 | מאת: נעמהש

מהי בדיקת אקסום. במה שונה מבדיקת הצ'יפ?

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר