כמות מי השפיר בשליש השלישי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

06/12/2017 | 23:58 | מאת: לימור

שלום, אני בהריון בשבוע 32. באולטרסאונד גדילת עובר שביצעתי השבוע עולה כי כמות מי השפיר עומדת על 100 מ"מ, וניתנה לי המלצה להמשיך ולעקוב אחר מי השפיר. האם כמות זו של מי שפיר מעידה אכן על בעיה של מיעוט מים? אציין, כי זהו הריוני הרביעי. בהריוני הראשון היתה לי בעיה של מיעוט מי שפיר, אשר בעקבותיה יילדו אותי בשבוע 37.

שלום לך. אכן זהו מיעוט יחסי של מי שפיר. זה מחייב סקירה טובה מכוונת למח כליות מערכת עיכול גדילה וזרימות דם טבוריות בהמשך מעקב אחר גדילת העובר כמות מים וזרימות דם עד להחלטה על יילוד.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר