מיעוט מי שפיר בהריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

17/06/2017 | 20:45 | מאת: סיון ב

היי, בשבוע 30+6 בסקירה מאוחרת התגלה אצלי מיעוט מי שפיר מוגדר כafi-11 מאז הופנתי למעקב כל שלושה ימיפ ניטור עוברי אולטרסאונד לכמות מיים והערכת משקל בין 10-14 יום הופנתי לסקירה מכוונת למערכת השתן שבוצעה בשבוע 32+5 שם הרופא ראה כי הכל תקין וציין כי כליות במראה רגיל והוסיף כי נמדדו באורכן באחוזון 90 בדק משקל וראה 2.170 בבדיקה הכמות ירדה ל5.5 הרופא שלח למיון התאשפזתי כ4 ימים במיון עקבו אחר העובר ראו כי הניטור תקין וכמות המיים עולה שוב בהדרגה זרימות תקינות ושחררו עם afi 6.9 וציינו כי יש להמשיך במעקב עשו לי בדיקה של אפלה ויצא שלישי ישנה תוצאה אחת של בדיקת לק שטרם הגיעה חשוב לציין כי סקירה ראשונה ומאוחרת תקינות חלבון עוברי תקין שקיפות עורפית תקינה. השבוע כאשר אני בשבוע 34+1 היינו אצל רופאת הריון בסיכון גבוה שבדקה את כל הבדיקות וציינה כי כל מעקב ההריון תקין ויש אופציה לדיקור מי שפיר (פחות רלוונטי בשבוע מאוחר כל כך) בדקה את המשקל של העובר וראתה 2.277 כלומר העובר עלה רק ב100 גרם האם זה מעיד על האטת גדילה?!? קודם הוא היה באחוזון 52 וכעת ירד תוך 10 ימים לאחוזון 47 בנוסף האם יש להתייחס לזה שהכליות באחוזון 90?!? האם מתוצאות הסקירה המכוונת ניתן להסיק כי הכליות תקינות?!? צירפתי את תוצאות הסקירה המכוונת אשמח לחוות דעת בנושא תודה

17/06/2017 | 20:46 | מאת: סיון ב

תיקון-בהערת משקל שנעשתה בשבוע 30.6 התגלה המיעוט ולא בסקירה מכוונת

18/06/2017 | 11:22 | מאת: סיון ב

שכחתי לומר כי גם אקו לב שבוצע תקין אין סימנים לרעלת הריון ובדיקת הסוכר תקינה

עונה כאן על כל שאלותייך העלית כאן קושיות נכבדות- מרבית המקרים מדובר בבעייה על רקע שלייתי אך השילוב של כליות גדולות ומיעוט מי שפיא יכול בהחלט ללכת גם עם בעייה כלתייתית. האם היית בייעוץ נפרולוגי? ייתכן ויש מקום לבצע דקור מי שפיר עם גנים ספציפיים לבעיות כלייתיות.הבעייה היא שבוחע ההריון המאוחר. בכל מקרה קשה לענות על השאולת בלי לראות העובר ולהתרשם.

19/06/2017 | 07:58 | מאת: סיון ב

הציעו דיקור מי שפיר אך בשל הבוע מאוחר והסיכון פחות רלוונטי הרי גם אם נגלה שייש משהו לא נבצע הפסקת הריון לא הייתי בייעוץ נפרולוגי...השאלה היא האם יש בדיקה נוספת שניתן לעשות כדי לבדוק את הכליות?!??

אין מה לעשות פרט לבדיקת גנים במי שפיר הייעוץ היחיד שאני יכול לתת זה לבצע סקירת מערכות שגם תהיה מכוונת לכליות וגם מעקב גדילה כמות מים וזרימות דם כדי לראות לאיזה כוון זה יותר נוטה - שלייתי או כלייתי

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר