תוצאות בדיקת CMV בהריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

31/01/2017 | 01:49 | מאת: נועה

שלום בהריון, כעת בערך בשבוע ה- 24. לפני כ -10 ימים עשיתי בדיקת דם, ומצ"ב קישור ישיר לתמונה של התוצאות. בהריון קודם לפני כ-4 שנים, היה לי CMV בזמן ההריון, ולתינוקת היה CMV מולד, אך לשמחתי כל הבדיקות היו תקינות וההתפתחות תקינה. בבדיקת הדם העדכנית, כתוב: CMV-IGM BORDERLINE בהמשך מופיעים עוד נתונים בקשר לזה. רציתי לדעת במה מדובר מה המשמעות של תוצאה גבולית? האם זה מעיד בוודאות על הדבקה? והאם ניתן לדעת מתי היתה ההדבקה? מה משמעות הנתונים שבהמשך? האם זה יכול להסביר את החולשות שהיו/ויש לי ? נדרשת בדיקה חוזרת? והאם קיים סיכון לעובר או שאם היה לי CMV בעבר, אז אין בעיה? קישור ישיר לתמונה של התוצאות: https://srv214.gif.co.il/images/559282cmv.jpg תודה רבה

לא ניתן לפתוח הקישור שצרפת נועה

31/01/2017 | 10:06 | מאת: נועה

שלום זה אכן אינו קישור שניתן ללחוץ עליו ישירות והעמוד נפתח אפשר לסמן את השורה ובאמצעות קליק ימני בעכבר לפתוח. בכל מקרה, צירפתי את הנתונים גם לכאן (מקווה שזה ייצא מסודר) • CMV-IGG 104.10 U/ML • POSITIVE • (CMV IGG <6 AU/ML = NEGATIVE ) החל מ28-02-16 שינוי ערכי ייחוס • (CMV IGG 6-20 AU/ML = BORDERLINE) החל מ28-06-16 הוסף טווח גבולי • (CMV IGG >20 AU/ML = POSITIVE ) • (CMV IGG <12 U/ML = NEGATIVE ) 28-02-16 עד • (CMV IGG 12 -13.9 U/ML = BORDERLINE) • (CMV IGG =/>14 U/ML = POSITIVE ) • CMV-IGM BORDERLINE • CMV IGM METHOD 2 (VIDAS) BORDERLINE • CMV IGG AVIDITY VIDAS 0.60 INDEX • Borderline • INDEX <0.4 LOW AVIDITY • 0.4-0.649 BORDERLINE AVIDITY • >/= 0.65 HIGH AVIDITY • CMV IGG METHOD2 (VIDAS) 15.00 AU/ML • POSITIVE • CMV IGG METHOD2 (VIDAS): < 4.0 AU/ML - NEGATIVE • =/>4.0-5.9 AU/ML - EQUIVOCAL • =/>6.0 AU/ML - POSITIVE תודה

לא ניתן לפתוח הלינק המצורף

31/01/2017 | 16:03 | מאת: נועה

שלום זה אכן אינו קישור שניתן ללחוץ עליו ישירות והעמוד נפתח אפשר לסמן את השורה ובאמצעות קליק ימני בעכבר לפתוח. בכל מקרה, צירפתי את הנתונים גם לכאן (מקווה שזה ייצא מסודר) • CMV-IGG 104.10 U/ML • POSITIVE • (CMV IGG <6 AU/ML = NEGATIVE ) החל מ28-02-16 שינוי ערכי ייחוס • (CMV IGG 6-20 AU/ML = BORDERLINE) החל מ28-06-16 הוסף טווח גבולי • (CMV IGG >20 AU/ML = POSITIVE ) • (CMV IGG <12 U/ML = NEGATIVE ) 28-02-16 עד • (CMV IGG 12 -13.9 U/ML = BORDERLINE) • (CMV IGG =/>14 U/ML = POSITIVE ) • CMV-IGM BORDERLINE • CMV IGM METHOD 2 (VIDAS) BORDERLINE • CMV IGG AVIDITY VIDAS 0.60 INDEX • Borderline • INDEX <0.4 LOW AVIDITY • 0.4-0.649 BORDERLINE AVIDITY • >/= 0.65 HIGH AVIDITY • CMV IGG METHOD2 (VIDAS) 15.00 AU/ML • POSITIVE • CMV IGG METHOD2 (VIDAS): < 4.0 AU/ML - NEGATIVE • =/>4.0-5.9 AU/ML - EQUIVOCAL • =/>6.0 AU/ML - POSITIVE תודה

הי נועה האמת שהתוצאות קצת מבלבלות גם ה- IGM הוא גבולי וגם ה- AVIDITY גבולית . ה- IGM יכול להשאר חיובי / גבולי גם שנתיים לאחר ההדבקה. ממליץ לחזור על הבדיקות ולהתייעץ עם זיהומולוג. מרבית הסיכויים שאין הבדקה חדשה למרות שגם זה עלול לקרות. כדאי להגיע גם לסקירה מאוחרת כדי לראות סימני הדבקה בהצלחה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר